Κοινωνία
Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010 13:08

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει από τις 12:00 έως και τις 15:00.Με προβλήματα οι μετακινήσεις στην Αθήνα.

Συλλαλητήριο πραγματοποιούν αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στις προωθούμενες αλλαγές στα εργασιακά, στο πλαίσιο της παναττικής στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει από τις 12:00 έως και τις 15:00.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο των κινητοποιήσεων είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, διαφύλαξη του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων και ενίσχυση του εισοδήματος ιδιαίτερα χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με προτεραιότητα την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, καθώς και προστασία των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ΟΜΕ-ΟΤΕ και ΟΤΟΕ, καθώς και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.

Στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.

Χειρόφρενο τράβηξαν τα αστικά λεωφορεία (ΕΘΕΛ) από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07:00, ενώ το ίδιο θα κάνουν και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ακινητοποιημένα είναι από τις 12:00 έως τις 15:00 τα τρόλεϊ (ΗΛΠΑΠ) και οι συρμοί του ΟΣΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν επίσης προκηρύξει 24ωρη απεργία στις 15 Δεκεμβρίου.