Κόσμος
Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2002 12:20

Ο ειδικός συντονιστής των ΗΠΑ Τόμας Γουέστον για το Κυπριακό

Ο Ειδικός Συντονιστής για το Κυπριακό στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών Τόμας Γουέστον, δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει επιτυχία στις προσπάθειες που καταβάλλονται αυτή την περίοδο για λύση του Κυπριακού.

Είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν την επιβολή των θέσεών τους, πρόσθεσε όμως ότι στις σημερινές επαφές του Ταγίπ Ερτογάν στην Ουάσιγκτον, η αμερικανική πλευρά θα παραθέσει τις θέσεις της στο Κυπριακό.

Ο Τόμας Γουέστον μίλησε μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι εξέθεσε στον κ. Γουέστον τις ανησυχίες του κόσμου σε σχέση με διάφορες πτυχές του σχεδίου Ανάν και τόνισε ότι εάν ικανοποιηθούν ορισμένα βασικά ζητήματα στο σχέδιο, τότε η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί με εποικοδομητικό τρόπο.

Εξ άλλου, όπως προκύπτει από δηλώσεις του επικεφαλής της διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας Γιώργου Βασιλείου, ο οποίος επίσης είχε συνάντηση με τον Τόμας Γουέστον, διατυπώνονται ελπίδες από πλευράς Αμερικανών για ύπαρξη θετικών εξελίξεων όσον αφορά δέσμευση της Τουρκίας για λύση του Κυπριακού.

ΠΗΓΗ : ΑΠΕ