Πολιτική
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά με βελτίωση από το απόγευμα προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι θυελλώδεις στο Αιγαίο, οι οποίοι από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοδυτικά με βελτίωση από το απόγευμα προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι θυελλώδεις στο Αιγαίο, οι οποίοι από το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Στη Μακεδονία νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σταδιακή βελτίωση. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Στα βορειοδυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Το πρωΐ τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα βαθμιαία όμως αναμένεται βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωΐ στη Θεσσαλία. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά νότια 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Kυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Στα βόρεια νότιοι 7 με 9 Μποφόρ που από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά από το απόγευμα προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τη μεταφορά σκόνης.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)