Πολιτική
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες, περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά και λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες, περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες στα ηπειρωτικά και λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στη Δυτική και την Κεντρική Μακεδονία θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Στα βορειοδυτικά νεφώσεις και από το μεσημέρι σποραδικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το απόγευμα στη Θεσσαλία και την Εύβοια θα σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για λίγες βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το μεσημέρι στα βόρεια 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι 5 με Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και από αργά το απόγευμα στα βορειοδυτικά καταιγίδες προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Ευνοείται η μεταφορά της αφρικανικής ακόνης.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και σταδιακά στα πελάγη 7 και τοπικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο 8 Μποφόρ. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα κεντρικά και τα νότια και θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)