Πολιτική
Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις προβλέπει για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα δυτικά θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι και απο το βράδυ ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 έως 8 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή ανοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου ου αλλά στα βόρεια προάστια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.