Αθλητικά
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 09:30

Ο Παναθηναϊκός σε ρόλο ρυθμιστή

Στην άκρως δυσάρεστη θέση του ρυθμιστή ομίλου του στο Champions League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που φιλοξενείται απόψε στην Κοπεγχάγη από την ομώνυμη ομάδα για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Στην άκρως δυσάρεστη θέση του ρυθμιστή ομίλου του στο Champions League βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, που φιλοξενείται απόψε στην Κοπεγχάγη από την ομώνυμη ομάδα για την 6η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι «πράσινοι» για πρώτη φορά στην ιστορία τους χωρίς νίκη στον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό γνωρίζουν πως δεν διεκδικούν τίποτα για τους εαυτούς τους. Μόνο για τους αντιπάλους, η οποίοι εφόσον τους κερδίσουν θα βρεθούν αυτομάτως στους «16».

Τι κίνητρο, επομένως, θα μπορούσε να του εμπνεύσει ο προπονητής τους σε μια τέτοια άβολη θέση; Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αποφάσισε να πάει σε τετριμμένες λύσεις για τέτοιες περιπτώσεις και πρότεινε περηφάνια και γόητρο.

«Τι μας μένει; Να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τους τρεις βαθμούς, ώστε το γόητρο του Παναθηναϊκό να παραμείνει υψηλό στην Ευρώπη, δεδομένου ότι είναι μία μεγάλη ομάδα», εξήγησε.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον προπονητή του βρέθηκε και ο Σιμάο, που εκπροσώπησε τους συμπαίκτες του στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι.

«Δεν είχαμε καλό ξεκίνημα. Δεν καταφέραμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι αύριο και είναι σημαντικό για εμάς και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα παίξουμε για το γόητρό μας και την περηφάνια μας», είπε.

Το μόνο θετικό, ίσως, για τον Πορτογάλο τεχνικό του «τριφυλλιού» είναι πως θα έχει την ευκαιρία για να βγάλει κάποια ακόμα χρήσιμα συμπεράσματα για το υλικό του, το οποίο ακόμα μαθαίνει.

Αναφορικά με τα πλάνα του, κάτω από τα δοκάρια θα βρθεί, όπως όλα δείχνουν, και πάλι ο Τζόρβας, ενώ στην άμυνα στα δυο άκρα δεξιά και αριστερά οι Βύντρας και Σπυρόπουλος αντίστοιχα. Κεντρικό δίδυμο θα είναι οι Μπουμσόνγκ Καντέ και μπροστά τους θα έχουν σίγουρα του Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Από κει και πέρα, ακόμα πιο μπροστά θα παίξει ο Χριστοδουλόπουλος και κορυφή ο Σισέ, ενώ για δυο δημιουργικές θέσεις στα πλάγια και στον άξονα διαγωνίζονται τέσσερις παίκτες. Λέτο, Νίνης και Γκαρσία. Ο τελευταίος θέλει μόλις μια συμμετοχή για να φτάσει τις 100 ευρωπαϊκές στην καριέρα του με τον Παναθηναϊκό, την Ίντερ και την Μπενφίκα.

Αν και η Κοπεγχάγη έχει «ντυθεί στα άσπρα», το παιχνίδι θα διεξαχθεί υπό καλές αγωνιστικές συνθήκες, αφού η εντυπωσιακή έδρα των Δανών, το Πάρκεν Στέντιουμ, έχει μετακινούμενη οροφή.