Αθλητικά
Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010 23:40

Champions League: Κοπεγχάγη-Παναθηναϊκός 3-1

Με ήττα ολοκλήρωσε τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για φέτος ο Παναθηναϊκός. Στην Κοπεγχάγη η ομώνυμη ομάδα επιβλήθηκε των (πολύ κακών) «πρασίνων» με 3-1 και προκρίθηκε πανάξια στους «16» του Champions League.

Δεν θα ήταν υπερβολή, αν ισχυριζόταν κανείς, πως ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε στην Κοπεγχάγη τη φετινή του περιπέτεια στο Champions League όπως του άξιζε: Με ήττα. Η ομάδα, που άλλες χρονιές έκανε υπερήφανη τα ελληνικά χρώματα σε κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση και που μέχρι και πριν κάποιους μήνες απέκλειε με εμφατικό τρόπο τη Ρόμα, έφτασε να γίνει η ομάδα που θα νίκαγε με ένα άνετο 3-1 για να προκριθεί στους «16» η ομώνυμη ομάδα της δανέζικης πρωτεύουσας.

Ο Παναθηναϊκός που κατέβηκε να παίξει στο Πάρκεν Στέντιουμ απλώς δεν βλεπόταν. Ήταν μια παρωδία του ίδιου του του εαυτού άλλων εποχών. Η Κοπεγχάγη, μια ομάδα αναμφίβολα καλοδουλεμένη, αλλά με μεγάλο της προσόν τη φυσική της κατάσταση και όχι το ταλέντο της, επιεικώς μπορεί να ειπωθεί πως του έκανε πλάκα.

Τι έφταιξε στο «τριφύλλι»; Ασφαλώς όχι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, που στο τέταρτο παιχνίδι του στον πάγκο του συλλόγου, είδε για άλλη μια φορά ένα ρόστερ 60 εκατομμυρίων ευρώ να μην μπορεί να ανταλλάξει πάνω από τέσσερις πέντε συνεχόμενες φορές τη μπάλα. Ασύνδετες γραμμές, παιδαριώδη λάθη και επιθετική ανάπτυξη κατευθείαν βγαλμένη από γήπεδο της Γ' Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι θα πρέπει να μην πίστευαν στα μάτια τους, βλέποντας πόσο εύκολα έπαιρναν τη νίκη σε ένα ματς τόσο υψηλού επιπέδου. Χωρίς να έχουν κάνει φάση μέχρι το 26', προηγήθηκαν εκείνο το λεπτό χάρη σε ένα δυνατό σουτ του Βίνγκααρτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Τζόρβας έβλεπε και ξανάβλεπε τη μπάλα να έρχεται, κίνηση όμως για να την σταματήσει δεν έκανε. Και αυτή κατέληξε σαδιστικά στα δίχτυα του.

Δεύτερη φάση για την Κοπεγχάγη στο 49'. Και αυτή γκολ. Ο Σπυρόπουλος ανέτρεψε τον Γκρόνκιερ μέσα στην περιοχή -άγνωστο γιατί- και ο Γερμανός ρέφερι Μέιερ έδειξε την άσπρη βούλα. Ο ίδιος παίκτης που το πέναλτι ανέλαβε να το εκτελέσει και πράγματι δεν λάθεψε.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Τζόρβας είπε να επαναλάβει την αλήστου εμπνεύσεως έξοδο του, που οδήγησε στο πρώτο γκολ της Κοπεγχάγης στο ΟΑΚΑ από τον Εντόι, όμως αυτή τη φορά ο Σενεγαλέζος φορ, αν και πρόλαβε να τσιμπήσει τη μπάλα, δεν έκανε καλό πλασέ και την έστειλε στη ρίζα του δοκαριού της πρώην του ομάδας.

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πάντως, οι γηπεδούχοι θα σκόραραν και για τρίτη φορά. Εν τέλει τα κατάφεραν με τον άλλον... Αυτογκόλ. Στο 73' ο Σισέ σε κόρνερ πήδηξε ψηλότερα απ΄ όλους στο πρώτο δοκάρι και πήρε την κεφαλιά. Το φονικό ένστικτο του Γάλλου είναι γνωστό τοις πάσι. Δυστυχώς, όμως, ο αρχισκόρερ του «τριφυλλιού» δεν πρέπει να κατάλαβε πως η ομάδα του βρισκόταν στην άμυνα.

Το μόνο που θα κατάφερναν οι φιλοξενούμενοι ήταν να πετύχουν το ένα τέρμα που ήθελαν για να φτάσουν τα 300 σε όλες τις ευρωπαϊκές τους εμφανίσεις. Αυτό το γκολ της τιμής το πέτυχε στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Καντέ. Αγνωστο, βέβαια, το κατά πόσο το ήθελε, μιας και με κόντρα από το κεφάλι του Πετρόπουλου κατέληξε στο δικό του, μετά από φάουλ του Λέτο.

Συμπέρασμα; Απογοητευτικό αντίο, χωρίς νίκη και με παθητικό 2-13. Σκέτη τραγωδία. Καί κρίμα για τον Καραγκούνη, που δεν του έκανε το χατήρι ο Πορτογάλος να τον βάλει στο ματς, έστω και ως αλλαγή, για να φτάσει τις 100 εμφανίσεις στην Ευρώπη. Unfair.

Οι συνθέσεις:

Κοπεγχάγη (Σολμπάκεν): Βίλαντ, Πόσπεχ, Ζάνκα, Aντονσον (77' Οτεσεν), Βεντ, Κβιστ, Κλαουντεμίρ, Μπολάνιος, Βίνγκααρντ, Γκρόνκιερ (87' Ζοχόρε), Εντόι (81' Σεντίν).

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46' Νίνης), Σιμάο, Λουίς Γκαρσία (75' Πετρόπουλος), Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος (46' Λέτο), Σισέ

Μ.Π.