Πολιτική
Τετάρτη, 08 Δεκεμβρίου 2010 20:25

Προβάδισμα 4,1% του ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα 4,1 μονάδων του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για το Mega. Από την έρευνα, προκύπτει εξακομματική Βουλή και ποσοστό, αθροιστικά, για τα δύο μεγάλα κόμματα κάτω του 50%.

Προβάδισμα 4,1 μονάδων του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφει η εξαμηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για το Mega, η πρώτη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Από την έρευνα, προκύπτει εξακομματική Βουλή και ποσοστό, αθροιστικά, για τα δύο μεγάλα κόμματα κάτω του 50%.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 26,7% και ακολουθούν η ΝΔ με 22,6%, το ΚΚΕ με 8,4%, ο ΛΑΟΣ με 4,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,3% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,2%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,8% και η Δημοκρατική Αναγέννηση με 2,1%.

Συγκριτικά με την προηγούμενη δημοσκόπηση, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει μείωση της δύναμής του κατά περίπου μιάμιση ποσοστιαία μονάδα και η ΝΔ αύξηση κατά περίπου δυόμιση.

Σε ό,τι αφορά τις συσπειρώσεις των ψηφοφόρων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, το εκλογικό σώμα του πρώτου εμφανίζεται συσπειρωμένο σε ποσοστό 68,5%, ενώ το σώμα των ψηφοφόρων του δεύτερου κόμματος εμφανίζεται με μεγαλύτερη συσπείρωση (72,1%) και με διαρροή 7,2% προς το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Για την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα τους επόμενους 12 μήνες, στην πλειοψηφία τους (78%) οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι εκτιμούν ότι θα χειροτερέψει. Σε ποσοστό μόλις 3,2% εκτιμούν ότι θα βελτιωθεί και 17% ότι θα μείνει στάσιμη. Σχετικά με το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, ποσοστό 46,6% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι είναι πιθανό, σε αντίθεση με ποσοστό 41,5%, που δεν το «βλέπουν».