Πολιτική
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Γενικά καλό καιρό προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με επιδείνωση τη νύχτα από τα βόρεια.

Γενικά καλό καιρό προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) με επιδείνωση τη νύχτα από τα βόρεια.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν και από τη νύχτα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Σποραδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αρχικά τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα λίγων βροχών κυρίως στα βορειοδυτικά. Το βράδυ στα βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Παροδικές νεφώσεις. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια θαλάσσια τμήματα 4 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Πρόσκαιρες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το μεσημέρι 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Λίγες τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια τις βραδυνές ώρες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν. Ανεμοι: Ασθενείς από τη νύχτα βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Βόρειας και αργότερα της Κεντρικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Από το μεσημέρι στα βόρεια και από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 8 με 9 και πιθανώς στα πελάγη 10 Μποφόρ. Πρόσκαιρα το πρωΐ στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 Μποφόρ.

Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα βόρεια και από το απόγευμα στα κεντρικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)