Πολιτική
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 16:41

Αλ. Παπαρήγα: Σχεδιαζόμενη απαξίωση της εργατικής δύναμης

«Είμαστε σε πόλεμο εναντίον των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρέπει να προετοιμασθούμε, ώστε ο πόλεμος να λήξει με νικητή τον λαό», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή το μνημόνιο.

«Είμαστε σε πόλεμο εναντίον των εργαζομένων στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρέπει να προετοιμασθούμε, ώστε ο πόλεμος να λήξει με νικητή τον λαό», ανέφερε η Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή το μνημόνιο.

Σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε η γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι αδίστακτη και η αξιωματική αντιπολίτευση εμπαίζει τον λαό με το άλλο μείγμα πολιτικής που επικαλείται».

«Αν προσπεράσεις είτε ηθελημένα είτε από άγνοια την αιτία, τότε δεν βρίσκεις το φάρμακο ή δίνεις επικίνδυνο για τον λαό φάρμακο, για να μιμηθώ τη διάθεση του Στρος Καν να εμφανίσει το ΔΝΤ ως γιατρό», είπε χαρακτηριστικά.

Εκανε επίσης σαφές ότι «σήμερα απαιτείται συγκεκριμένη αντιπολιτευτική στρατηγική που οδηγεί το λαό στην αμφισβήτηση και ανατροπή του συστήματος και όχι σε γιατροσόφια, που ανακυκλώνουν τα προβλήματα και τα οξύνουν».

Επιπλέον η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι η χρεοκοπία θα έρθει ανεξάρτητα από τη μορφή που θα πάρει και πώς θα ονομασθεί ή με ποιά εργαλεία θα συντελεσθεί.

«Το μνημόνιο δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του χρέους, ούτε η μείωση των εξόδων και η αύξηση των εσόδων θα αντιμετωπίσει το ελλειμμα. Το μόνο, που θα εκπληρώσει το Μνημόνιο είναι η σχεδιασμένη απαξίωση της αξίας της εργατικής δύναμης, είναι η μεγάλη ευκαιρία που λέει ο κ. Παπανδρέου να ληφθούν άγρια μέτρα που δεν θα ήταν εύκολο να προχωρήσουν σε κανονικές συνθήκες», πρόσθεσε.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή της στο ΠΑΣΟΚ, η γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε πως «η κυβέρνηση σκόπιμα εμφανίσθηκε με δύο πρόσωπα ισχυριζόμενη προεκλογικά ότι υπάρχουν χρήματα, ενώ ήξερε έστω και με μικρή απόκλιση τα πάντα».

«Άλλαξε το βιολί μετά τις εκλογές για να παραπλανήσει ότι της απέκρυψαν τα στοιχεία για να δικαιολογήσει, ως έκτακτα, τα αντιλαϊκά μέτρα που πήρε, ότι τα πήρε όχι γιατί ήθελε, αλλά γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι η συζήτηση για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής μαρτυρά ότι «ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου ενδιαφέρονται να ρυθμίσουν τα κέρδη πριν από όλα και να περιορίσουν τις όποιες ζημίες, αν μία σειρά χώρες δεν καταφέρουν να αποπληρώσουν τα χρέη».

Μιλώντας για τις διαφορές του ΚΚΕ με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε ότι «μας χωρίζει μία βασική διαφορά ανεξάρτητα αν ψήφισαν, ή όχι, το μνημόνιο, ότι ψάχνουν λύσεις, που δεν θίγουν την αιτία της κρίσης, γυροφέρνουν στο πρόβλημα του χρέους και του ελλείμματος, αποσυνδέουν τη λύση από το πρόβλημα της ιδιοκτησίας και της εξουσίας».

Ιδιαίτερη κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ χρεώνοντάς του «συμβιβασμό και ηττοπάθεια» και τονίζοντας ότι «αναγόρευσαν εδώ και χρόνια την ΕΕ, ως νομοτέλεια, αλλά τώρα κάτω από την πίεση της πραγματικότητας αλλάζουν τάχα θέση και προτείνουν επανίδρυση της ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ