Αθλητικά
Πέμπτη, 09 Δεκεμβρίου 2010 23:58

Ευρωλίγκα: Μάλαγα-Ολυμπιακός 76-74

Ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε στο 32', έτρεξε σερί 21-2, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή του σκορ και ηττήθηκε από τη Μάλαγα με 76-74 διατηρώντας ωστόσο τον έλεγχο της πρωτιάς.

Ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε στο 32', έτρεξε σερί 21-2, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή του σκορ και ηττήθηκε από τη Μάλαγα με 76-74 διατηρώντας ωστόσο τον έλεγχο της πρωτιάς.

Η Μάλαγα μπήκε αρκετά δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη τον πιο φορμαρισμένο ίσως ψηλό στην Ευρώπη αυτή την περίοδο, προηγήθηκε με 11-4 στο 4' αφήνοντας τον Ολυμπιακό σε ρόλο κυνηγού. Ο Ίβκοβιτς διέγνωσε ότι απέναντι στον Φρίλαντ, ο Νεστέροβιτς δεν θα τα κατάφερνε τόσο καλά και έτσι ξεκίνησε στην πεντάδα με τον Μπουρούση.

Ο Καρδιτσιώτης σέντερ ωστόσο δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός και έτσι ο Φρίλαντ συνεπικουρούμενος από τον Μπλάνκο (με δυο γρήγορα τρίποντα) έδωσαν στη Μάλαγα τον έλεγχο του αγώνα (14-6, 6').

Η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας και η πολύ καλή καθοδήγηση εκ των Σπανούλη, Τεόντοσιτς έφερε τους «ερυθρόλευκους» σε θέση οδηγού (14-15, 9'), αλλά οι αργές επιστροφές των παικτών του Ίβκοβιτς επέτρεψαν στη Μάλαγα να φέρει το ματς και πάλι στα μέτρα της. Ο «Kill-Bill» με τις αγαπημένες διεισδύσεις του και ο Σέρβος γκαρντ με τα

Όσο και αν μείωνε ο Ολυμπιακός τη διαφορά (28-26, 15'), οι Ισπανοί έτρεξαν στο ανοικτό γήπεδο και έψαξαν να βρουν ελεύθερα μακρινά σουτ με συνέπεια να διατηρούν έστω και μετά δυσκολίας υπέρ τους προβάδισμα (36-30, 17').

Το τρίποντο του Σπανούλη στην έναρξη της τρίτης περιόδου έδωσε ελπίδες στον Ολυμπιακό (42-40, 21') για γρήγορη ανατροπή του αγώνα, αλλά η αδυναμία των Πειραιωτών να σκοράρουν έδωσε την ευκαιρία στην Μάλαγα να τρέξει 12-1 σερί για το 54-41 (25').

Οι Μπαπτίστ και Μπλάκνεϊ είχαν βρει τον τρόπο να περιορίσουν αποτελεσματικά τους «ερυθρόλευκους» περιφερειακούς με συνέπεια να αδυνατεί να βρει τρόπο ο Ολυμπιακός να γίνει απειλητικός μένοντας για πέντε λεπτά χωρίς καλάθι εντός παιδιάς. Ο γρήγορος ρυθμός ευνοούσε τη Μάλαγα, η οποία επιβάλλοντας πλήρως το παιχνίδι διατήρησε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (67-50, 32').

Το σχήμα με τους τρεις γκαρντ (Τεόντοσιτς, Σπανούλη, Παπαλουκά) απέδωσε και έτσι με προσπάθειες των δυο πρώτων και «κρυφό χαρτί» τον Έρτσεγκ που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το κενό του Νίλσεν, ο Ολυμπιακός άλλαξε άρδην την εικόνα του αγώνα τρέχοντας σερί 21-2 (69-71, 38')

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι και παίρνοντας αυτοπεποίθηση από την καλή τους άμυνα άλλαξαν άρδην τη ροή του αγώνα και με τα τρίποντα των Έρτσεγκ και Κέσελ πέρασαν μπροστά στο σκορ.

Με τέσσερις βολές από τους Ροντρίγκεζ και Μπλάνκο και ένα λέι απ του Άρτσιμπαλντ, η Μάλαγα πέρασε μπροστά με 75-71 στο τελευταίο λεπτό. Ο Τεόντοσιτς ευστόχησε για το 75-74 στα -28''.

Ο Μπλάκνεϊ είχε 1/2 βολές για το 76-74, ο Τεόντοσιτς αστόχησε σε τρίποντο και ο Νεστέροβιτς δεν πρόλαβε να ισοφαρίσει.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-37, 62-50, 76-74

Πηγή: www.gazzetta.gr