Πολιτική
Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Αισθητή θα είναι οι πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 9 και πρόσκαιρα στα πελάγη 10 Μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Αισθητή θα είναι οι πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 9 και πρόσκαιρα στα πελάγη 10 Μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Γρήγορη βελτίωση στην Κεντρική Μακεδονία και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από μηδέν έως 7 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά της Ηπείρου και βαθμιαία στα υπόλοιπα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Από το απόγευμα αναμένεται βελτίωση στα βόρεια. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 7 με 9 και στο Ιόνιο 10 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 8 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία καις στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Από το βράδυ χιόνια θα πέσουν και σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση το απόγευμα στη Βόρεια Θεσσαλία. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 6 με 8 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και πρόσκαιρα 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τη νύχτα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως στα βορειοανατολικά. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ και στα υπόλοιπα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 8 και τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 9 βαθμούς.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και την νύχτα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Δυτικοί 4 με 6 που γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Τις πρωϊνές ώρες έως 13 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή πτώση.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και στα γύρω ορεινά χιόνι και γρήγορη βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Τις πρώτες πρωϊνές ώρες η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 8 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή πτώση.

Ο καιρός αύριο

Παροδικές νεφώσεις στα δυτικά και στα βόρεια και λίγα χιόνια στα ορεινά προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Αιγαίο κυρίως στα νότια. Τα φαινόμενα στις περιοχές της Λήμνου, των Σποράδων, της Εύβοιας, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων θα είναι έντονα, αλλά από τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 Μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Ισχυρός παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα βόρεια.

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά το πρωΐ στα πελάγη 7 Μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Παγετός που τη νύχτα και νωρίς το πρωςι στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)