Πολιτική
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010 11:09

Ομόφωνο «όχι» από τους πρυτάνεις στις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Aπέρριψαν ομόφωνα οι πρυτάνεις το κείμενο των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά από συνομιλίες περίπου 10 ωρών στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, όπου συνεδρίασαν εκτάκτως το Σάββατο.

Aπέρριψαν ομόφωνα οι πρυτάνεις το κείμενο των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μετά από συνομιλίες περίπου 10 ωρών στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, όπου συνεδρίασαν εκτάκτως.

Ζητούν από το υπουργείο να αποσύρει τις προτάσεις και πρόκειται να εκθέσουν τις δικές τους απόψεις για την αναβάθμιση του Πανεπιστημίου. Όλοι αποδέχονται ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρειάζεται αλλαγές, αλλά προς την κατεύθυνση της πλήρους αυτοδιοίκησης, της απρόσκοπτης κρατικής χρηματοδότησης και της δωρεάν παιδείας. Συγχρόνως, οι πρυτάνεις τονίζουν ότι τα ΑΕΙ διοικούνται από εκλεγμένα όργανα της πανεπιστημιακής κοινότητας, δηλαδή από τη σύγκλητο και πρυτανικό συμβούλιο.

Οι πρυτάνεις αποφάσισαν επίσης να αρχίσουν κύκλο επαφών με όλα τα πολιτικά κόμματα στα οποία θα εκθέσουν τις θέσεις τους για τις αλλαγές στα Ιδρύματα, ενώ προτίθενται να ζητήσουν και μάλιστα σε αυστηρό τόνο, όπως είπαν, να σταματήσει η απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και των λειτουργών του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ