Οικονομία & Αγορές
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010 12:41

Διαρροή καυσίμου στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Διαρροή καυσίμου σημειώθηκε το πρωί στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης μετά από την πρόσκρουση Φ/Γ-Ο/Γ «AEGEAN STAR» στον κυματοθραύστη. Με τη συνδρωομή δύο πλωτών σκαφών του Λιμενικού απετράπη η επέκταση της θαλάσσιας ρύπανσης.

Διαρροή καυσίμου σημειώθηκε το πρωί στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης μετά από την πρόσκρουση Φ/Γ-Ο/Γ «AEGEAN STAR» στον κυματοθραύστη.

Η πρόσκρουση έγινε κατά την διαδικασία εισόδου του στο λιμάνι, στις 05.20, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα και διαρροή καυσίμου.

Η πρόσκρουση σημειώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στο σημείο. Το πλοίο με 21 άτομα πλήρωμα, 06 επιβάτες και 45 Φ/Γ οχήματα, είχε αποπλεύσει από τη Χίο. Ολοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Άμεσα από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου, που μετέβη στο σημείο, διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Με τη συνδρομή δύο πλωτών περιπολικών του Λιμενικού Σώματος και την έγκαιρη τοποθέτηση πλωτών φραγμάτων και απορροφητικών υλικών, απετράπη ή επέκταση της ρύπανσης, καθώς η πετρελαιοκηλίδα εκτάσεως 200 τ.μ. εγκλωβίστηκε.

Οι διαστάσεις του ρήγματος και η έκταση ζημιών στα ύφαλα του πλοίου, πρόκειται να διαπιστωθούν, κατόπιν αυτοψίας από ιδιώτη δύτη. Από την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, η οποία διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.