Πολιτική
Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010 18:12

Νέα επιδείνωση του καιρού τη Δευτέρα

Βροχές και καταιγίδες πιθανώς στα δυτικά και το Αιγαίο ισχυρές, καθώς και χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές στα ορεινά και στις πεδινές περιοχές στα βόρεια τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή στα βόρεια, σε άνοδο στα νότια.

Βροχές και καταιγίδες πιθανώς στα δυτικά και το Αιγαίο ισχυρές, καθώς και χιονοπτώσεις τοπικά ισχυερές στα ορεινά και στις πεδινές περιοχές στα βόρεια τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού αύριο. Από το απόγευμα και από τα δυτικά εξασθένηση των φαινομένων.

Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.

Η Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα βόρεια, σε άνοδο στα νότια. Παγετός στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν καταιγίδες στα θαλάσσια-παράκτια κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις τοπικά θα είναι ισχυρές ιδιαίτερα σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Ύφεση και βελτίωση των φαινομένων μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Άνεμοι: αρχικά νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους.

Θερμοκρασία: Από μηδέν έως 05 βαθμούς Κέλσιου. Στα δυτικά 3 με 4 χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Από το απόγευμα ύφεση των φαινομένων.

Άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο. χιόνια στα ορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της κεντρικής Στερεάς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας . Ύφεση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα νότια θαλάσσια 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης .Ύφεση των φαινομένων το βράδυ

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Ύφεση το βράδυ

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

καιρός:νεφώσεις με βροχή κατά διαστήματα και το μεσημέρι πιθανόν στα νότια πρόσκαιρη καταιγίδα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά μέχρι το πρωί. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και Από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη

καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Ύφεση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: αρχικά νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 0 έως 05 βαθμούς Κέλσιου.