Πολιτική
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Κακοκαιρία με βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με καταιγίδες στις θαλάσσιες παράκτιες περιοχές, που πιθανώς στα δυτικά και το Αιγαίο να είναι ισχυρές , προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Από το απόγευμα και από τα δυτικά εξασθένηση των φαινομένων.

Κακοκαιρία με βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές, με καταιγίδες στις θαλάσσιες παράκτιες περιοχές, που πιθανώς στα δυτικά και το Αιγαίο να είναι ισχυρές , προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια. Από το απόγευμα και από τα δυτικά εξασθένηση των φαινομένων.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί τοπικά 8 Μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία στα βόρεια, σε άνοδο στα νότια. Παγετός στα βόρεια τις πρωϊνές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πιθανόν καταιγίδες στα θαλάσσια παράκτια κυρίως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές. Οι χιονοπτώσεις τοπικά θα είναι ισχυρές ιδιαίτερα σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Υφεση των φαινομένων μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά.

Ανεμοι: Αρχικά νότιοι 4 με 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους. Θερμοκρασία: Από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες στις θαλάσσιες παράκτιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Από το απόγευμα ύφεση των φαινομένων. Ανεμοι: Αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Νότιο Ιόνιο 7 με 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με έξι βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο. Χιόνια στα ορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Κεντρικής Στερεάς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας. Υφεση των φαινομένων από το βράδυ. Ανεμοι: Αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και τοπικά στα νότια θαλάσσια 7 με 8 Μποφόρ. Από το μεσημέρι στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με έξι βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Υφεση των φαινομένων από το βράδυ. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Υφεση το βράδυ. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα βόρεια 8 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια βόρειοι 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις με βροχή κατά διαστήματα και το μεσημέρι πιθανόν στα νότια πρόσκαιρη καταιγίδα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά μέχρι το πρωΐ. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Υφεση των φαινομένων μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Αρχικά νότιοι 4 με 5 Μποφόρ. Από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από μηδέν έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους και ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στις νότιες θαλάσσιες περιοχές. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Παγετός στα ηπειρωτικά τις πρωϊνές ώρες.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)