Πολιτική
Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2010 13:33

Αλ.Τσίπρας: Σε πόλεμο για το ν/σ έκτρωμα

Έγκλημα για το εργασιακό μέλλον των επόμενων γενιών χαρακτήρισε το επίμαχο ν/σ της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον Πρωθυπουργό «αντί να οργανώνει τζούφιες συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ενταγμένες στην σκοπιμότητα της τεχνικής συναίνεσης, να έρθει στη Βουλή και να υπερασπιστεί το νομοσχέδιο έκτρωμα».

Για νομοσχέδιο έκτρωμα και έγκλημα κατά των επόμενων γενιών έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο για τα εργασιακά, μετά τη συνάντηση με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, καλώντας τον Πρωθυπουργό αντί για «τζούφιες συναντήσεις» -όπως είπε- με τους πολιτικούς αρχηγούς να έρθει στη Βουλή για να υπερασπιστεί το επίμαχο ν/σ.

«Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο που έφερε στη βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος, στην πραγματικότητα καταργεί το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια. Θέλουν να μετατρέψουν την αγορά εργασίας σε αγορά αντίστοιχη με αυτή των χωρών της Λατινικής Αμερικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Στόχος τους είναι να δώσουν τη δυνατότητα στο μεγάλο κεφάλαιο και την εργοδοσία να μπορούν να ορίζουν όπως αυτοί θέλουν τις απολύσεις και το ύψος των μισθών. Πρόκειται για ένα έγκλημα που αφορά τις επόμενες γενιές. Ένα έγκλημα για το εργασιακό μέλλον των επόμενων γενιών. Δεν πρόκειται και δεν έχουμε το δικαίωμα να το αφήσουμε να περάσει έτσι», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Μέχρι αύριο το βράδυ, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου», διεμήνυσε, «βρισκόμαστε σε πόλεμο, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι και όταν δίνουμε μάχες δεν μπορεί να δίνουμε την εικόνα ότι χαριεντιζόμαστε και ανταλλάζουμε απόψεις. Δίνουμε μάχες και θα εξαντλήσουμε σε αυτή τη μάχη μέχρι και την τελευταία πιθανότητα ώστε να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο», και κάλεσε τον Πρωθυπουργό «αντί να οργανώνει τζούφιες συναντήσεις με πολιτικούς αρχηγούς ενταγμένες στην σκοπιμότητα της τεχνικής συναίνεσης, να έρθει αύριο βράδυ στη Βουλή αν έχει το σθένος και να υπερασπιστεί αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα».

Όσον αφορά τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα για τη διενέργεια δημοψηφίσματος αναφορικά με οποιαδήποτε αλλαγή επιχειρηθεί στη Συνθήκη της Λισαβόνας. «Είναι δικαίωμα του Πρωθυπουργού (να το ζητήσει) και δεν οφείλει να ζητήσει την άδεια από την κ. Μέρκελ. Αντί να ζητάει έλεος από την κ. Μέρκελ, επιτέλους για μια φορά να ασκήσει το δικαίωμά του», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.