Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010 11:17

Φοροκάρτα: Ανοικτό σε εναλλακτικές προτάσεις το ΥΠΟΙΚ

Ανοικτό να εξετάσει τις εναλλακτικές προτάσεις που περιλαμβάνει η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την φοροκάρτα, δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Ανοικτό να εξετάσει τις εναλλακτικές προτάσεις που περιλαμβάνει η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την φοροκάρτα http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1909924 , δηλώνει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η γνωμοδότηση θέτει ορισμένες απλές, αλλά ουσιαστικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση της κάρτας, όπως νομοθετική ρύθμιση, ανωνυμία κατά τη χρήση της και μέτρα ασφαλείας κατά την εφαρμογή της.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, σημειώνεται, έχει ήδη συμπεριλάβει τους στόχους αυτούς στο σχεδιασμό της κάρτας και εργάζεται προκειμένου να περιληφθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις στην υλοποίηση.

Επίσης, προσθέτει το ΥΠΟΙΚ, η γνωμοδότηση περιλαμβάνει εναλλακτικές προτάσεις, τις οποίες και θα εξετάσει ως προς τη λειτουργικότητα, την ασφάλεια, το κόστος και τον απαιτούμενο χρόνο υλοποίησης.