Πολιτική
Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, προβλέπει για σήμερα Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που μετά το μεσημέρι θα φτάσουν τα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -5 έως 5 και στα δυτικά από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια το βράδυ, οπότε θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 1 έως 10 και τοπικά στην Ηπειρο από -6 έως 3 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Πελοπόννησο. Από το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 Μποφόρ που βαθμιαία και από τα νότια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 12 και στα βόρεια από -5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το απόγευμα καταιγίδες τη νύχτα κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και μετά το μεσημέρι 7 Μποφόρ, ενώ στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ και από το βράδυ νοτιοδυτικοί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και τη νύχτα θα πέσει χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες-παράκτιες περιοχές, προβλέπει για αύριο Πέμπτη η ΕΜΥ, με χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Υφεση των φαινομένων το απόγευμα από τα δυτικά.

Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 με 6, στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 Μποφόρ.

Σε χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)