Πολιτική
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 06:00

Πρόγνωση καιρού

Κακοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα και κυρίως στα ανατολικά με χιονοπτώσεις, κατά τόπους στα ηπειρωτικά, και ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές στα νότια, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Υφεση το απόγευμα από τα δυτικά.

Κακοκαιρία αρχικά σε όλη τη χώρα και κυρίως στα ανατολικά με χιονοπτώσεις, κατά τόπους στα ηπειρωτικά, και ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές στα νότια, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Υφεση το απόγευμα από τα δυτικά.

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές, κατά τόπους πυκνές κυρίως στα βορειοανατολικά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 Μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Θερμοκρασία: Από -5 έως 4 βαθμούς και στα δυτικά από -8 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Στα νότια τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές. Υφεση των φαινομένων το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 και τοπικά στην Ηπειρο από -3 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Χιόνια όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα τοπικά στην Ανατολική Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά – κυρίως στη Φθιώτιδα – τη Βόρεια Εύβοια και τη Θεσσαλία θα είναι έντονα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 10 βαθμούς και στα βόρεια από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και στα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 Μποφόρ και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεαι η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα νότια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με χιόνι. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και στα βόρεια πεδινά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με ασθενείς πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί τοπικά 7 Μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς σε όλη τη χώρα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)