Αθλητικά
Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010 06:03

Europa League: Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ 0-1

Πανηγυρική πρόκριση για τους «32» του Europa League πήρε ο ΠΑΟΚ, καθώς στο εχθρικό Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντιναμό, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί όρθιος, αλλά και να φύγει νικητής με 1-0.

Πανηγυρική πρόκριση για τους «32» του Europa League πήρε ο ΠΑΟΚ, καθώς στο εχθρικό Ζάγκρεμπ κόντρα στην Ντιναμό, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί όρθιος, αλλά και να φύγει νικητής με 1-0.

Ο «δικέφαλος» ακόμα και με ισοπαλία προκρινόταν, όμως οι παίκτες του Μάκη Χάβου πήραν το μέγιστο, διώχνοντας το άγχος από πάνω τους και δίνοντας τρεις ακόμα πολύτιμους πόντους στην Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Το μοναδικό γκολ στη συνάντηση πέτυχε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με τη συμπλήρωση μιας ώρας, βρίσκοντας ξανά μετά από μεγάλο διάστημα την επαφή του με τα δίχτυα. Ο 29χρονος άσος εκμεταλλεύτηκε όμορφη μπαλιά του εξαιρετικού Αθανασιάδη και αφού μπήκε στην περιοχή, με δυνατό συρτό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα των Κροατών, Ιβάν Κελάφα, στη δεξιά του γωνία.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν προειδοποιήσει από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πως θα έψαχναν το γκολ στην κόντρα, ασχέτως αν η Ντιναμό ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Στην επανάληψη μετά το γκολ οι Κροάτες ενέτειναν την πίεσή τους, όμως η εστία του Κώστα Χαλκιά δεν απειλήθηκε σε κανέναν σημείο και στο τέλος φίλαθλοι, παίκτες και τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ βρέθηκαν να πανηγυρίζουν μια τεράστια πρόκριση.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Βιγιαρεάλ επικρατούσε με 2-1 της Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο για να τερματίσει στην κορυφή του γκρουπ με 12 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον «δικέφαλο».

Οι συνθέσεις:

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Χαλίλοτζιτς): Κελάβα, Καλέλο (59' Ρουκάβινα), Αντέμι (67' Σλέπιτσκα), Eτό (75' Κράμαριτς), Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπαντέλι, Μπάρμπαριτς, Μπέσιρα, Κουφρέ, Τονέλ

ΠΑΟΚ (Χάβος): Χαλκιάς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ), Κοντρέρας, Φωτάκης (90' Μπαλάφας), Βιερίνια, Σνάουτσνερ, Αθανασιάδης