Πολιτική
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010 13:02

Χ. Τσιόκας: Υπονομεύεται η εξυγίανση των δημόσιων συγκοινωνιών

Ανεξήγητη και υπερβολική χαρακτήρισε ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας τη στάση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις.

Ανεξήγητη και υπερβολική χαρακτήρισε ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας τη στάση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με αφορμή τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις.

«Μου είναι ανεξήγητη και υπερβολική αυτή η συμπεριφορά, καθ' ότι έχουμε διαβεβαιώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και τους εργαζόμενους και την κοινωνία, ότι θα υπάρξει εύλογος χρόνος για διάλογο για τα θέματα που αφορούν την εξυγίανση των αστικών συγκοινωνιών και τον μηδενισμό του ελλείμματός τους», ανέφερε, μιλώντας στο ρ/σ Βήμα Fm.

«Κανείς δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί ο πολίτης, το κοινό, η οικονομία αυτές τις ημέρες, και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να μη συμβεί αυτό», πρόσθεσε.

Στην παρατήρηση ότι ο διάλογος θα οδηγήσει σε προκαθορισμένο αποτέλεσμα λόγω των προβλέψεων του Μνημονίου ο κ. Τσιόκας τόνισε: «Έχουν πάρα πολλούς λόγους όλοι οι εργαζόμενοι να συμπαρασταθούν σε αυτά που έχουμε πει, διότι είναι μεγάλη υπόθεση να επιχειρεί κανείς εξυγίανση της τάξης των 700 εκατ. ευρώ το έτος».

«Να ανασυγκροτεί (κανείς) τις συγκοινωνίες και να τις κρατάει δημόσιες, να εγγυάται ότι έχει ένα σχέδιο με το οποίο δεν θα απολυθεί κανένας, αλλά το πλεονάζον προσωπικό θα πάει σε μετατάξεις, και ότι θα ανταποκριθούμε στον μέσο όρο των επιδοτήσεων που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε.

«Άρα, λοιπόν», συνέχισε ο γ.γ. του υπουργείου, «όλα τα άλλα τα οποία σχετίζονται με τις αγωνίες και τη συμβολή στο κόστος αυτής της εξυγίανσης των εργαζομένων, μπορούν να μπουν στο τραπέζι».

Καταλήγοντας ο κ. Τσιόκας, υπογράμμισε: «Εκείνο το οποίο μου είναι αδιανόητο είναι με έμμεσο ή άμεσο τρόπο κανείς να παρασύρεται σε ενέργειες που υπονομεύουν και τον δημόσιο χαρακτήρα και την εξυγίανση».