Πολιτική
Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο και την Ηπειρωτική χώρα προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), καταιγίδες στα δυτικά και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα βρέξει αργότερα, ενώ τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στη Νότια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 2 έως 7 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 13 και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά προβλέπονται λίγες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στα νότια, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί από δυτικά προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοανατολικούς και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα βρέξει, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν απο ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.