«Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, πια. Αγγίζει ήδη την καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου και προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μαρτένς.
«Η κρίση δεν είναι μόνο ελληνική, πια. Αγγίζει όλο και περισσότερες χώρες. Κι αγγίζει ήδη την καρδιά της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το βιβλίο του πρώην πρωθυπουργού του Βελγίου και προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφριντ Μαρτένς.
Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως «υπάρχουν κρίσεις που σκοτώνουν. Και υπάρχουν κρίσεις που δυναμώνουν… Υπάρχουν κρίσεις που δείχνουν τα αδιέξοδα μιας ολόκληρης πορείας. Και υπάρχουν κρίσεις που φωτίζουν τις διεξόδους για να βγούμε δυνατότεροι. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, χρειάζονται θαρραλέα πνεύματα, όπως αυτό του Γουίλφριντ Μαρτένς».
Παράλληλα, τάχθηκε κατά της πολιτικής των δύο ταχυτήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας πως «η πολιτική ενοποίηση πρέπει να κυριαρχήσει των οικονομικών διαχωρισμών σε ζώνες διαφορετικών ταχυτήτων».
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απήυθυνε και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα κρίσιμο σταυροδρόμι στο οποίο βρίσκεται η Ευρώπη.
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί λύση στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης: «Οποιαδήποτε προσπάθεια εξόδου χώρας από το ευρώ, δημιουργεί πολλά περισσότερα προβλήματα, από αυτά που υποτίθεται ότι λύνει, στο ίδιο το κράτος και στην Ένωση. Είτε πρόκειται για αποπομπή κράτους-μέλους, που ούτως ή άλλως δεν προβλέπεται, είτε για εθελούσια έξοδο (π.χ. Γερμανία), είτε για αυτοδιάλυση της οικονομικής ένωσης. Όλα αυτά τα σενάρια είναι εξίσου καταστροφικά. Η Ευρώπη στη φάση αυτή, για να σταθεί στα πόδια της χρειάζεται ηγέτες και ηγετικότητα, πρωταγωνιστές-στυλοβάτες».
Ο κ. Μαρτένς απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά δήλωσε πως είναι εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι η ΝΔ κάτω από τη δική του ηγεσία έχει αναζωογονηθεί και έχει πάρει τη δυναμική της στη ελληνική κοινωνία.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ