Πολιτική
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010 12:38

Κατάθεση Ε. Βασιλάκου στη Βουλή για τα εξοπλιστικά

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά την ακρόαση του πρώην γενικού διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Ευ. Βασιλάκου, στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Την κλήτευσή του είχε ζητήσει ο υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος.

Ενώπιον της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής κατέθεσε σήμερα ο πρώην γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Βασιλάκος. Την κλήτευσή του είχε ζητήσει ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευ. Βενιζέλος, με αφορμή δηλώσεις του πρώην γ.δ. σχετικά με τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων της τελευταίας 15ετίας και τον ισχυρισμό του ότι συνεχίζονται ακόμα και σήμερα οι διεφθαρμένες πρακτικές στα εξοπλιστικά.

Οι τόνοι κατά την ακρόαση του κ. Βασιλάκου στην Επιτροπή ανέβηκαν με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας να ρίχνει στο τραπέζι ακόμα και το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής - πρόταση που δεν έγινε δεκτή από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του,ο ίδιος ο κ. Βασιλάκος, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των βουλευτών - μελών της Επιτροπής, αρνήθηκε να αναφερθεί σε ονόματα, καθώς όπως είπε, δεν καλύπτεται από βουλευτική ασυλία.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν κατανοεί την παρουσία στελεχών της στρατιωτικής ηγεσίας στην Επιτροπή, καθώς και το γεγονός ότι μια συνέντευξή του προκάλεσε τόσο θόρυβο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η παθογένεια στους εξοπλισμούς είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Απλά εγώ το είπα δημόσια» και πρόσθεσε ότι δεν έχει σημασία επί της ουσίας να πει ονόματα, μετά και από τα όσα είπε προηγουμένως ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με «συστήματα εκβιασμών».