Πολιτική
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010 14:26

«Αξιόμαχο και αξιόπιστο» το Υ/Β Παπανικολής

«Παραδημοσιογραφικές αθλιότητες» χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σχετικά με την αρτιότητα του υποβρυχίου «Παπανικολής».

«Παραδημοσιογραφικές αθλιότητες», χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σχετικά με την αρτιότητα του υποβρυχίου «Παπανικολής».

Μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε πως οι «αθλιότητες αυτές» εντάσσονται σε ένα σύστημα εκβιασμών, στο οποίο -όπως διεμήνυσε- δεν θα υποκύψει η κυβέρνηση. «Εμείς», συμπλήρωσε, «θα λάβουμε όλα τα νόμιμα αναγκαία μέτρα».

Στόχος των εν λόγω ρεπορτάζ, κατά τον υπουργό Αμυνας, είναι να υπονομευθεί το κύρος του υποβρυχίου «Παπανικολής», το οποίο όμως, όπως ξεκαθάρισε, είναι «άρτιο και ολοκληρωμένο» και αποτελεί «κόσμημα» για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σχολιάζοντας εξάλλου, τα όσα ακούστηκαν για τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά το ταξίδι του «Παπανικολής» από τη Νορβηγία στην Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος τα χαρακτήρισε «παιδικές ασθένειες» και παρατήρησε ότι υπάρχουν σχετικές εγγυήσεις.

Μάλιστα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε πρόσκληση προς όλα τα μέλη της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων να παραστούν στην τελετή υποδοχής του «Παπανικολής», προκειμένου να ενημερωθούν από τον κυβερνήτη του σχετικά με τις τεχνικές δυνατότητες του υποβρυχίου, αλλά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που κλήθηκε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του από τη Θάλασσα της Νορβηγίας μέχρι την Ελλάδα.

Έχουμε να επιδείξουμε ένα αξιόμαχο και αξιόπιστο πλοίο, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι στη σημερινή τελετή έχει προσκληθεί και αντιπροσωπεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προκειμένου να ενημερωθεί για το υποβρύχιο. Εάν υπήρχε οποιαδήποτε αμφιβολία για την αρτιότητα του «Παπανικολής», παρατήρησε, δεν θα καλούσαμε τους μελλοντικούς μας πελάτες.

Πλήρη ενημέρωση ζητεί η ΝΔ

Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για την κατάσταση του υποβρυχίου “Παπανικολής”, για το είδος των ζημιών που προκληθήκαν, αλλά και για κάθε τι που αφορά στο αξιόπλοο και αξιόμαχό του, ζήτησε από την κυβέρνηση ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόφιλος Λεονταρίδης.

«Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, χαρακτήρισε συνηθισμένα αυτά τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο υποβρύχιο στο πρώτο του ταξίδι», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Σερρών. «Ο ελληνικός λαός δικαιούται να γνωρίζει με κάθε λεπτομέρεια την αλήθεια», καταλήγει.

ΛΑ.Ο.Σ.: Εκθετος ο Α/ΓΕΝ

Ο ΛΑ.Ο.Σ. είχε επιμείνει τόσο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όσο και στην Ολομέλεια να ζητηθεί η διαβεβαίωση του αρχηγού ΓΕΝ ότι είχε εξετασθεί το υποβρύχιο Παπανικολής και είχε βρεθεί πλήρως αξιόπλοο. Ο αρχηγός πλέον είναι έκθετος. Γνωρίζει πολύ καλά από τον Κώδικα Τιμής τι πρέπει να πράξει, σχολίασε το Γραφείο Τύπου του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη.