Πολιτική
Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010 18:42

24ωρο χειρόφρενο στα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη

Χειρόφερνο τραβούν για 24 ώρες την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης και του προϋπολογισμού στη Βουλή, τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Χειρόφερνο τραβούν για 24 ώρες την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης και του προϋπολογισμού στη Βουλή, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο πλαίσιο των κινητοποίησεων των εργαζομένων ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες.

Ματαιώσεις δρομολογίων σε ΟΣΕ και Προαστιακό ανακοίνωσε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λόγω της εξαγγελθείσας για την Τετάρτη απεργίας http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1912307 .

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς θα συνεχιστούν και την Πέμπτη με στάσεις εργασίας σε μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας, ενώ τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00.

Για την παραμονή των Χριστουγέννων, τα σωματεία των εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ έχουν εξαγγείλει ότι δεν θα πραγματοποιήσουν καμία κινητοποίηση.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών Χάρης Τσιόκας, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Radio 9, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμα και επίταξης των εργαζόμενων στις αστικές συγκοινωνίες σε περίπτωση που κλικακωθούν περαιτέρω οι κινητοποιήσεις.

Την επίταξη θα πρέπει να τη φοβάται η κυβέρνηση απάντησε σε δηλώσεις του στον ίδιο ραδιοσταθμό ο πρόεδρος των εργαζόμενων στον ΟΑΣΑ Νίκος Κουλουμπαρίτσης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Για «συνδικαλιστικό καπρίτσιο» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γ. Οικονόμου, με αφορμή την απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς και καλεί τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες να σταματήσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις «και την ομηρία που έχουν επιβάλει στον εμπορικό κόσμο της Αθήνας και τους πολίτες του Λεκανοπεδίου» http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1912387 .