Πολιτική
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 09:00

Σε εξέλιξη οι συγκέντρωσεις των συνδικάτων

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Σύνταγμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποιούν παναττική στάση εργασίας. Μετ' εμποδίων οι μετακινήσεις στην πρωτεύουσα, λόγω και της 24ωρης απεργίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Μετ' εμποδίων πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις στην πρωτεύουσα, καθώς η 24ωρη απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς προκάλεσε κυκλοφοριακό «έμφραγμα» σε αρκετούς δρόμους.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρούνται εν τω μεταξύ αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, λόγω και του συλλαλητηρίου των συνδικάτων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος, ενώ η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί γύρω στις 14.00 όταν θα ξεκινήσει η ξεχωριστή συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ειδικότερα, κλειστές είναι αυτή την ώρα ολόκληρη η Σταδίου, η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Ηρώδου Αττικού και η Βασ. Αμαλίας από την Ξενοφώντος.

Χάος λόγω της αυξημένης κίνησης επικρατεί στη Λ. Κηφισού και στα δύο ρεύματα, όπως και στη Λ. Αθηνών στην κατεύθυνση προς Ομόνοια. Εικόνα απέραντου πάρκιν θυμίζει για μία ακόμη φορά το ρεύμα εισόδου της Αθηνών - Λαμίας (από γέφυρα Καλυφτάκη έως ΚΤΕΛ), ενώ με δυσκολία διεξάγεται και η κυκλοφορία στο ρεύμα εξόδου, τουλάχιστον μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης. Μεγάλη υπομονή χρειάζεται από τους οδηγούς στις κεντρικές οδικές αρτηρίες (Κατεχάκη, Κηφισίας, Μεσογείων, Συγγρού κτλ) που οδηγούν στο κέντρο.

Σημειώνεται ότι ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα και τα τρένα του ΟΣΕ, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Αύριο Πέμπτη, τα λεωφορεία θα εκτελούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ μετρό, ηλεκτρικός και τραμ θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Τέλος, την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, όλα τα μέσα μεταφορά θα κινηθούν κανονικά, εκτός από τα λεωφορεία τις μεσημεριανές ώρες, λόγω γενικής συνέλευσης των εργαζομένων.