Πολιτική
Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 21:45

Το πρόγραμμά του παρουσίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ Μιχ. Ζαφειρόπουλος

Το πρόγραμμα του συνδυασμού με τον οποίο θα διεκδικήσει την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών παρουσίασε ο σύμβουλος του ΔΣΑ Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Το πρόγραμμα του συνδυασμού με τον οποίο θα διεκδικήσει την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών παρουσίασε ο σύμβουλος του ΔΣΑ Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Ο κ. Ζαφειρόπουλος είναι ο δεύτερος από το χώρο της ΝΔ που θα κατέλθει στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας του ερχόμενου Φεβρουαρίου, χωρίς να έχει λάβει μέχρι τώρα και αυτός επίσημα το χρίσμα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πρώτη φορά ο κ. Ζαφειρόπουλος εξελέγη σύμβουλος του ΔΣΑ το 1996 και το 2005 αντιπρόεδρος, ενώ συμμετείχε και σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, ο κ. Ζαφειρόπουλος τόνισε τη συμβολή του ΔΣΑ, με πρωτοβουλία του οποίου αναπτύχθηκε συντονισμένη δράση των επιστημονικών φορέων, με αποτέλεσμα τη μετάθεση προς ψήφιση στη Βουλή του επίμαχου νομοσχεδίου για τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Εκφράζοντας την αντίθεσή του στην προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, σημείωσε: «Επί της ουσίας πρόκειται για "μη άνοιγμα" αφού, το μόνο που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι η κατάργηση των γραμματίων προείσπραξης. Αυτοκτονική απόφαση που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση των εσόδων του κράτους, θα προκαλέσει ζημίες στα Ασφαλιστικά Ταμεία και ισχυρό χτύπημα στους Δικηγορικούς Συλλόγους και θα πλήξει ανεπανόρθωτα τη μεγάλη μάζα των νέων και οικονομικά ασθενέστερων δικηγόρων».

Ο κ. Ζαφειρόπουλος προέβη στην παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού, το οποίο, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει:

1) Σύγχρονη δικηγορία για όλους με την προώθηση, μεταξύ άλλων, της κατοχύρωσης της χρονοχρέωσης και της διευρυμένης εφαρμογής των νέων τεχνολογιών, 2) Νέες δυνατότητες στο πεδίο της συνεργασίας μεταξύ δικηγόρων και δικηγορικών εταιρειών, 3) Μέτρα για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων στη λειτουργία των δικαστηρίων, 4) Συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων για τη στήριξη των νέων δικηγόρων και την επίλυση των προβλημάτων τους, 5) Ποιοτική βελτίωση των δικηγόρων και ταυτοχρόνως, ποσοτικός εξορθολογισμός τους, 6) Εγγύηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τού κλάδου των δικηγόρων, 7) Αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας για τους έμμισθους δικηγόρους, 8) Καθιέρωση κανονιστικού πλαισίου για τις αρχαιρεσίες στον ΔΣΑ, 9) Εκσυγχρονισμός της λειτουργίας αλλά και της παρουσίας του ΔΣΑ, στην υπηρεσία των μελών του, 10) Ριζική διαφοροποίηση στις σχέσεις μεταξύ Δικηγόρων και Δικαστών, 11) Αποκατάσταση του κύρους του ΔΣΑ ώστε να αποτελέσει τον εγγυητή του νομικού πολιτισμού.