Κόσμος
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010 13:29

Έκρηξη δέματος στην ελβετική πρεσβεία στη Ρώμη

Δέμα εξερράγη στην ελβετική πρεσβεία στη Ρώμη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας άνθρωπος, σύμφωνα με τις αρχές των δύο χωρών.

Δέμα εξερράγη στην ελβετική πρεσβεία στη Ρώμη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας άνθρωπος, σύμφωνα με τις αρχές των δύο χωρών.

Ενας άνδρας υπάλληλος της πρεσβείας, Ελβετός υπήκοος, υπέστη σοβαρά τραύματα και στα δύο του χέρια όταν επιχείρησε να ανοίξει το δέμα γύρω στις 11.00 GMT (13.00 ώρα Ελλάδας) και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αποστολέα του δέματος.

«Η πρεσβεία δεν έχει εκκενωθεί, ο πρέσβης είναι ακόμα μέσα», ανακοίνωσε εκπρόσωπος της ιταλικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι πυροτεχνουργόί πραγματοποιούν έρευνα στο κτήριο.

Εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη.

Το περιστατικό καταδίκασε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι.

«Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στον Ελβετό πρέσβη και όλο το προσωπικό αυτής της διπλωματικής αποστολής, που βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επαίσχυντης πράξης βίας που αξίζει την ισχυρότερη καταδίκη μας», όπως ανέφερε.

Η έκρηξη ακολουθεί τον εντοπισμό, την Τρίτη, ύποπτου εκρηκτικού μηχανισμού σε άδιο συρμό του μετρό στη Ρώμη. Ωστόσο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο μηχανισμός δεν μπορούσε να εκραγεί γιατί δεν είχε πυροκροτητή.

Την τελευταία εβδομάδα έχουν πραγματοποιηθεί αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.