Πολιτική
Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Λίγες νεφώσεις στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές, στα νότια πιθανόν λίγες καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι, βορειοανατολικοί μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 4 έως 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές απο 6 εως 14 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Γρήγορα και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι που τη νύχτα θα ενισχυθούν και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά το πρωϊ αυξημένες με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ενώ ασθενείς βροχές θα σημειωθούν κυρίως τις πρωϊνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 7 βαθμούς Κελσίου.