Αθλητικά
Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010 23:46

Στους κορυφαίους της δεκαετίας ο Παπαλουκάς

Η επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής λίγκας αποφάσισε να αναδείξει τους κορυφαίους της δεκαετίας και ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ο μοναδικός που συμπεριλαμβάνεται στο TOP10 και δεν έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Η επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής λίγκας αποφάσισε να αναδείξει τους κορυφαίους της δεκαετίας και ο Θοδωρής Παπαλουκάς είναι ο μοναδικός που συμπεριλαμβάνεται στο TOP10 και δεν έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ.

Με μία φωτογραφία, από τον τελικό του Φάιναλ Φορ του Παρισιού που δείχνει τον Θοδωρή Παπαλουκά να ίπταται στον αέρα, η ισπανική ιστοσελίδα συνοδεύει το κείμενο για την «ελληνική ιδιοφυία», όπως αποκαλεί τον αρχηγό του Ολυμπιακού στο νούμερο δέκα της σχετικής λίστας, ανάμεσα σε αστέρες του ΝΒΑ.

Η ACB ανέδειξε τους κορυφαίους της δεκαετίας χωρίζοντας τους παίκτες σε τρεις κατηγορίες, στους Ισπανούς, όσους έχουν παίξει στο ισπανικό πρωτάθλημα και τους... υπόλοιπους. O Παπαλουκάς περιλαμβάνεται στη σχετική λίστα ανάμεσα σε εννέα ΝΒΑers.

«Δεν έχει παίξει στο ΝΒΑ, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, για να μην τον συμπεριλάβουμε ανάμεσα στους καλύτερους. Ήταν ένας από τους ηγέτες της Ευρώπης τη δεκαετία που μας πέρασε. Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγινε θρύλος, έχει κατακτήσει την Ευρωλίγκα δύο φορές (2006,2008), όπως και τον τίτλο του ΜVP (2006), ενώ την περίοδο 2006-2007 αναδείχτηκε ο καλύτερος παίκτης της Ευρωλίγκα. Έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους σε Ρωσία και Ελλάδα. Είναι ο απόλυτος ηγέτης της Εθνικής Ελλάδας, αφού έχει κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2005 και τη δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο του 2006. Εκτός από όλα αυτά είναι πάντα σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες τους, δείχνοντας τη μεγάλη νοημοσύνη και την ποιότητα που τον διακρίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Έλληνα παίκτη η ιστοσελίδα.

Η σχετική λίστα όπως δημοσιεύτηκε στο acb.com:

1. Κόμπε Μπράιαντ

2.Σακίλ Ο' Νιλ

3.Τιμ Ντάνκαν

4. Ντιρκ Νοβίτσκι

5. Μανού Τζινόμπιλι

6. ΛεΜπρον Τζέιμς

7. Ντουέιν Γουέιντ

8. Κέβιν Γκαρνέτ

9. Στιβ Νας

10. ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑΣ

Επίσης στους καλύτερους παίκτες που πέρασαν από το ισπανικό Πρωτάθλημα, συμπεριλήφθηκαν οι Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Ντέγιαν Μποντιρόγκα και Ντέγιαν Τομάσεβιτς που έχουν περάσει επίσης και από την Ελλάδα:

1. Λουίς Σκόλα

2. Ντέγιαν Μποντιρόγκα

3. Λουίς Μπούλοκ

4. Τιάγκο Σπλίτερ

5. Λου Ρόι

6. Έλμερ Μπένετ

7. Πιτ Μάικλ

8. Αντρέ Νιοτσιόνι

9. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους

10. Ομπέρτο και Τομάσεβιτς

Πηγή: www.gazzetta.gr