Πολιτική
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009 19:10

Επιδείνωση του καιρού από το Σάββατο

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα προβλέπει για αύριο Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα προβλέπει για αύριο Σάββατο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες αλλά και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στην Αττική θα εκδηλωθούν βροχές, με πιθανότητα και πρόσκαιρης καταιγίδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, αλλά και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεία από μηδέν έως 5 βαθμούς.

Παρόμοιες θα είναι οι καιρικές συνθήκες και την Κυριακή, οπότε αναμένονται καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Αργά το απόγευμα προβλέπεται εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, όμως από το βράδυ της ίδιας ημέρας οι βροχές στα νοτιοδυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Την ημέρα των Θεοφανείων (Τρίτη) θα σημειώθουν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα.