Πολιτική
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009 05:16

Πρόγνωση καιρού

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, της Δυτικής και της Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα στα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, της Δυτικής και της Κεντρικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, προβλέπει για σήμερα Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το πρωΐ στη Θράκη. Αργά το απόγευμα νεφώσεις στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία με χιονόνερο και τοπικές χιονοπτώσεις σε υψόμετρο πλέον των 400 μέτρων. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -7 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 700 μέτρων. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 Μποφόρ που σταδιακά στα νότια θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα νότια θα σημειωθούν καταιγίδες ενώ αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από τα 400 μέτρα και της Στερεάς πάνω από 800 μέτρα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από -3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Ανεμοι: Στα νότια νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια. Αργά το απόγευμα οι βροχές θα ενταθούν και τη νύχτα στα νότια θα σημειωθούν καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στην κορυφή της Πάρνηθας. Ανεμοι: Βόρειοι 2 με 4 Μποφόρ και τη νύχτα στα νότια νότιοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις. Αργά το απόγευμα ασθενείς χιονο9πτώσεις ή χιονόνερο. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Τοπικές νεφώσεις στην Ηπειρο και την Ανατολική Μακεδονία προβλέπει για αύριο ημέρα των Θεοφανείων η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, τοπικές καταιγίδες, κυρίως στις δυτικές, κεντρικές και τις νότιες θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια.

Ανεμοι: Στα κεντρικά και βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στο Βόρειο Αιγαίο 6 τοπικά 7 Μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που σταδιακά από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 Μποφόρ. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρωϊνές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)