Κόσμος
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2009 12:13

Νίκη ενάντια στο Ισραήλ υπόσχεται η Χαμάς

Νίκη εναντίον του Ισραήλ, υποσχέθηκε ένα από τα σημαντικότερα ηγετικά στελέχη της Χαμάς στη Γάζα, ο Μαχμούντ Αλ Ζάχαρ, στο πρώτο του τηλεοπτικό μήνυμα από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων. Ισραήλ: Βαρύ πλήγμα στη Χαμάς.

Νίκη εναντίον του Ισραήλ, υποσχέθηκε ένα από τα σημαντικότερα ηγετικά στελέχη της Χαμάς στη Γάζα, ο Μαχμούντ Αλ Ζάχαρ, στο πρώτο του τηλεοπτικό μήνυμα από την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων. «Η νίκη έρχεται, χάρη στη βοήθεια του Θεού», τόνισε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς, Αλ Ακσα.

Πάντως σύμφωνα με τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας, Εχούντ Μπάρακ, οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν επιφέρει σημαντικό πλήγμα στη Χαμάς και θα συνεχιστούν μέχρι όλες οι γειτονικές ισραηλινές κοινότητες να είναι ασφαλείς από τις επιθέσεις της Χαμάς.

«Η Χαμάς έχει μέχρι στιγμής υποστεί ένα πολύ βαρύ πλήγμα από εμάς, αλλά ακόμη δεν έχουμε επιτύχει το στόχο μας και επομένως η επιχείρηση συνεχίζεται», δήλωσε ο Μπάρακ στην ισραηλινή ραδιοφωνία προτού ενημερώσει την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας του κοινοβουλίου.

«Ο βασικός μας στόχος είναι να αλλάξουμε την πραγματικότητα της ασφάλειας στον νότο», είπε ο Μπάρακ, αναφερόμενος στις ισραηλινές πόλεις που έχουν δεχτεί επιθέσεις με ρουκέτες από ένοπλους παλαιστινίους στη Γάζα.

«Η πόλη της Γάζας είναι μερικώς περικυκλωμένη», πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση που θα έχει ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί με Ισραηλινούς ηγέτες στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας.

Nωρίτερα ο επικεφαλής της Μοσάντ (της ισραηλινής υπηρεσίας αντικατασκοπείας) προειδοποίησε για ενδεχόμενη επίθεσης της Χεζμπολάχ στα λιβανο-ισραηλινά σύνορα.

Σύμφωνα με τον Αμος Γιαντλίν, η οργάνωση Χεζμπολάχ είναι πιθανόν να χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα την ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας για να ανοίξει ένα δεύτερο μέτωπο.

Όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, το Ισραήλ αποφάσισε να επιστρατεύσει δεκάδες χιλιάδες εφέδρους για την άμυνα των βορείων συνόρων του Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης της Χεζμπολάχ.