Πολιτική
Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2002 07:01

Πρόγνωση καιρού

Νεφώσεις με βροχές στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα βρέξει, ενώ στο Αιγαίο τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και το βράδυ στο Βόρειο Αιγαίο ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί νοτιοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 14 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Δυτική Στερεά, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο ή χιόνι και γρήγορη βελτίωση. Στη Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές χνιοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στις νοτιότερες περιοχές χιονόνερο, ενώ στην αρχή της ημέρας θα εκδηλωθούν λίγες καταιγίδες στο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από Βορρά προς Νότο.

Σήμερα στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα βρέξει κυρίως μετά το μεσημέρι. Τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν καταιγίδες μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς αλλά αργά τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τη νύχτα πιθανόν και στην πόλη. Οι άνεμοι θα πνεόυν αρχικά ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.