Πολιτική
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 05:14

Πρόγνωση καιρού

Βροχές αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και σταδιακά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και σταδιακά και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά της χώρας και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις αυξημένες στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας. Ανεμοι: Ασθενείς και από το βράδυ βορείων διευθύνσεων 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 5 με 6 Μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Θερμοκρασία: Από -1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ στο Ιόνιο 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 31 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα ορεινά χιόνια. Ανεμοι: Ασθενείς και τοπικά νότιοι 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θα είναι μέχρι 7 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ θα αυξηθούν. Ανεμοι: Ασθενείς και στα ανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που το βράδυ στα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Στα βόρεια αρχικά ασθενείς το βράδυ βορειοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα βροχής το απόγευμα. Ανεμοι: Ασθενείς. Το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα φτάσουν τα 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και τις παραθαλάσσιες περιοχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές το πρωΐ. Ανεμοι: Στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 Μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Βόρειο Αιγαίο 7 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)