Πολιτική
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 14:15

Μιχ. Λιάπης: «Τα προβλήματα ήταν κάτω από το χαλί»

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Πολιτισμού από τον απερχόμενο υπουργό, Μιχάλη Λιάπη, στο νέο, Αντώνη Σαμαρά. «Τα προβλήματα ήταν κάτω από το χαλί και είχαμε ένα δύσκολο έργο σε μια κακή περίοδο», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός.

Παρουσία πλήθους κόσμου έγινε η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Πολιτισμού από τον απερχόμενο υπουργό, Μιχάλη Λιάπη, στο νέο, Αντώνη Σαμαρά.

«Ο πολιτισμός είναι μεγάλη πηγή ισχύος για τον τόπο, αλλά κυρίως ο ελληνικός πολιτισμός είναι οικουμενικός», ήταν τα πρώτα λόγια του Αντώνη Σαμαρά, που έσπευσε να ευχαριστήσει τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, για την τιμή, όπως είπε, να βρεθεί στη θέση, που θήτευσαν οι αείμνηστοι Κωνσταντίνος Τσάτσος και Μελίνα Μερκούρη, αλλά και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, πριν λίγα χρόνια.

Δημόσια πρόσκληση σε όλους τους προηγούμενους υπουργούς Πολιτισμού, στους ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης, στους υπαλλήλους και τους αρχαιολόγους απηύθυνε ο κ. Σαμαράς ζητώντας σκληρή δουλειά και αφοσίωση στο δημόσιο συμφέρον.

Ζήτησε τη βοήθεια του Μιχάλη Λιάπη, τον οποίο -όπως είπε- γνωρίζει από τα νεανικά τους χρόνια και τόνισε ότι τα προαναφερθέντα λόγια του απερχόμενου υπουργού έχουν τυπωθεί στο μυαλό του.

Εμφανώς συγκινημένος ο κ. Λιάπης ζήτησε από τους Μεσσήνιους -όπως είπε γελώντας- να ησυχάσουν αναφερόμενος στο θερμό κλίμα, που είχαν δημιουργήσει στο αμφιθέατρο, υποδεχόμενοι τον Αντώνη Σαμαρά. Ο απερχόμενος υπουργός μίλησε για το έργο του κατά τη διάρκεια των 16 μηνών, που παρέμεινε στο υπουργείο Πολιτισμού και αναφέρθηκε εκτενώς στην «περιπέτεια» που πέρασε το υπουργείο πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν μπήκε «στο μάτι του κυκλώνα» με την ιστορία του Χρ. Ζαχόπουλου.

«Τα προβλήματα ήταν κάτω από το χαλί και είχαμε ένα δύσκολο έργο σε μια κακή περίοδο. Πιστεύω ότι καταφέραμε να αποκαταστήσουμε τη χαμένη τιμή του υπουργείου Πολιτισμού», τόνισε ο κ. Λιάπης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ