Κόσμος
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 14:40

Τέσσερις Ισραηλινοί τραυματίες από ρουκέτα

Τέσσερις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους σοβαρά, από παλαιστινιακή ρουκέτα που έπληξε κτήριο στο νότιο Ισραήλ σε περιοχή του χωριού Ειν Χα-Σλότσα στην έρημο Νεγκέφ. Στους 702 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων. Μεγάλη διαδήλωση στη Δαμασκό.

Τέσσερις Ισραηλινοί τραυματίστηκαν, δύο από τους οποίους σοβαρά, από παλαιστινιακή ρουκέτα που έπληξε κτήριο στο νότιο Ισραήλ σε περιοχή του χωριού Ειν Χα-Σλότσα στην έρημο Νεγκέφ, σύμφωνα με ιατρικές πηγές και πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Από πλευράς Παλαιστινίων, μέχρι σήμερα, 13η ημέρα των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, έχουν σκοτωθεί 704 Παλαιστίνιοι, από τους οποίους 220 παιδιά και έχουν τραυματιστεί πάνω από 3.100 άτομα, σύμφωνα με υπηρεσίες επείγουσας βοήθειας των Παλαιστινίων.

Την ίδια ώρα, στη Δαμασκό δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στο κέντρο της συριακής πρωτεύουσας κατά της ισραηλινής επίθεσης.

Επίσημα συριακά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για «διαδήλωση περίπου ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον λαό της Γάζας, ζητώντας τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και το άνοιγμα του περάσματος στην Ράφα».