Πολιτική
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 16:14

Κ. Μαρκόπουλος: «Τα κομματικά καπέλα έξω από τον χώρο του τουρισμού»

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής – παράδοσης του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Ο απερχόμενος υπουργός ¶ρης Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι ο διάδοχός του κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος «ξεχώρισε κοινοβουλευτικά και σε δύσκολες στιγμές για την παράταξη της ΝΔ κατάφερε να στηρίξει και την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και στο πρόσωπό του ακριβώς αυτή τη προσφορά ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε».

Σε πολύ θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής – παράδοσης του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Ο απερχόμενος υπουργός ¶ρης Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι ο διάδοχός του κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος «ξεχώρισε κοινοβουλευτικά και σε δύσκολες στιγμές για την παράταξη της ΝΔ κατάφερε να στηρίξει και την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και στο πρόσωπό του ακριβώς αυτή τη προσφορά ο πρωθυπουργός αναγνώρισε».

Σε ό,τι αφορά το έργο του κατά της διάρκεια της θητείας του ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι «η κυβέρνηση θωράκισε τον ελληνικό τουρισμό για να αντιμετωπίσει την επερχόμενη κρίσς και προχώρησε στη λήψη γενναίων σημαντικών μέτρων που ανακουφίζουν τον κλάδο του τουρισμού και δείχνουν σημαντικότερες προϋποθέσεις για τη βιωσιμότητα και τη περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος».

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκόπουλος ανέφερε οι στόχοι της παρουσίας του σε αυτή τη νέα θέση περικλείονται σε ένα μήνυμα το οποίο διατύπωσε σήμερα ο πρωθυπουργός: «τολμηρή και αποτελεσματική διαχείριση των υψηλών προσδοκιών των πολιτών αυτής της χώρας».

Τέλος, αναγνωρίζοντας ότι η χρονιά που ξεκίνησε για τον τουρισμό είναι δύσκολη για την Ευρώπη και την Ελλάδα, ο νέος υπουργός τόνισε πως θα «ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, αφήνοντας τα κομματικά μας καπέλα έξω από τον χώρο στον οποίο εργαζόμαστε όλοι, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για καλό σκοπό».