Πολιτική
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2009 16:58

Αρ. Σπηλιωτόπουλος: «Καλά κάνουν και μας αμφισβητούν οι νέοι»

Με άνοιγμα στους νέους ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο Παιδείας ο κ. ¶ρης Σπηλιωτόπουλος.

Με άνοιγμα στους νέους ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο Παιδείας ο κ. ¶ρης Σπηλιωτόπουλος.

Κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Αναλαμβάνω σε μια κρίσιμη περίοδο, η οποία είναι εξαιρετικά φορτισμένη. Υπάρχει οργή και θυμός για τη διάψευση των προσδοκιών, που δημιουργεί κλίμα έντασης. Καλά κάνουν και αμφισβητούν οι νέοι, καλά κάνουν και μας αμφισβητούν. Η αμφισβήτηση ανοίγει νέους ορίζοντες. Είναι το οξυγόνο μιας κοινωνίας».

Επισήμανε ακόμη πως «σε αυτό το χώρο, χωράει μόνο πρόσθεση και πολλαπλασιασμός και όχι αφαίρεση και διαίρεση», συμπληρώνοντας πως ο τομέας της Παιδείας έχει ανάγκη από διαρκή μεταρρύθμιση.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος χαρακτήρισε την ανάληψη του υπουργείου από τον ίδιο «μεγάλο στοίχημα», επισήμανε πως έχει επίγνωση των προβλημάτων και τόνισε πως πιστεύει στο διάλογο.

Ο απερχόμενος από την ηγεσία του υπουργείου Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφέρθηκε λεπτομερώς στο έργο του, τονίζοντας ότι «υπήρξε ήρεμη και παραγωγική περίοδος, καθώς η πλειοψηφία αγκάλιασε τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια».

«Τώρα, ανοίγει περίοδος νέων μεταρρυθμίσεων», συμπλήρωσε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως ο νέος υπουργός θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ