Πολιτική
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2009 11:45

Δηλώσεις Ντόρας, Μεϊμαράκη για τον ανασχηματισμό

«Σημαντική πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης.«Ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι έκρινε αναγκαίο», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Σημαντική πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης τον ανασχηματισμό σε συνέντευξή του στη "Real News". «O προγραμματισμός είναι μακροπρόθεσμος», υποστηρίζει ο κ. Μεϊμαράκης και επισημαίνει ότι «πρόωρες εκλογές θεσμικά μπορεί να γίνουν το 2010 αν το ΠΑΣΟΚ επιλέξει να δημιουργήσει προβλήματα στη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».

Σε συνέντευξή της στο Βήμα, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη υπογραμμίζει πως «η νέα κυβέρνηση θα κριθεί από την ουσία και όχι με επικοινωνιακούς όρους», εκτιμά ότι «ο πρωθυπουργός έκανε ό,τι έκρινε αναγκαίο» στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, ξεκαθαρίζει ότι «δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά με οποία μια οικονομική πολιτική θα μπορούσε να δώσει σε όλον τον κόσμο χωρίς να εισπράξει φόρους».

Προσωπικές στρατηγικές και λάθη δεν επιτρέπονται. Αν η κυβέρνηση δεν πάει καλά, θα το πληρώσουμε όλοι μας», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

Υποστηρίζει ότι «ο ανασχηματισμός σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας» και πως «είναι ανασχηματισμός ουσίας», ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο εκλογικής αναμέτρησης σε εθνικό επίπεδο, πριν το 2010.

Για την απομάκρυνση Αλογοσκούφη από το υπουργείο Οικονομίας, ο κ. Ζαγορίτης εκτιμά ότι παρότι «έχει πιστωθεί θετικά από όλους», «έρχεται η ώρα που ένας κύκλος ολοκληρώνεται, η ανανέωση είναι θετικό και έτσι πρέπει να την υποδεχόμαστε».