Πολιτική
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 05:00

Πρόγνωση καιρού

Βροχές στα δυτικά με βαθμιαία επέκταση στα ανατολικά και σταδιακή επικράτηση ενισχυμένων νοτιοανατολικών ανέμων, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Βροχές στα δυτικά με βαθμιαία επέκταση στα ανατολικά και σταδιακή επικράτηση ενισχυμένων νοτιοανατολικών ανέμων, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις αυξημένες αρχικά στη Δυτική Μακεδονία όπου από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές καθ θα πέσουν χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία επέκταση του καιρού και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -3 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία έως 4 βαθμούς.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και από τη νύχτα καταιγίδες. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και από το μεσημέρι 8 με 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Βροχές από το μεσημέρι. Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ με ενίσχυση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η μεγίστη θα φθάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 Μποφόρ και από το απόγευμα 7 τοπικά 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Από το βράδυ πιθανότητα τοπικών βροχών. Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά νοτιοανατολικοί 4 με 5 με ενίσχυση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν. Βροχές από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 με περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Βροχές μετά το μεσημέρι. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 0 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές καταιγίδες προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και από το μεσημέρι στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, τα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωΐ στο Ιόνιο τοπικά 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Ανοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)