Πολιτική
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 13:19

Αλ. Τσίπρας για Αστακό: «Καμία σπιθαμή ελληνικής γης για τους εγκληματίες»

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει το βαθύ ύπνο και να πάρει πρωτοβουλίες. Κυρίως να σταματήσει κάθε σκέψη για παροχή διευκολύνσεων στην στρατιωτική ισραηλινή επίθεση από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας μας», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με το Συντονιστικό των Παλαιστινιακών Οργανώσεων στην Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει το βαθύ ύπνο και να πάρει πρωτοβουλίες. Να πάρει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο. Να ανακαλέσει τον πρεσβευτή μας στο Ισραήλ. Να ακυρώσει τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Και κυρίως να σταματήσει κάθε σκέψη για παροχή διευκολύνσεων στην στρατιωτική αυτή επίθεση από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας μας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας μετά από τη συνάντηση που είχε σήμερα με το Συντονιστικό των Παλαιστινιακών Οργανώσεων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σχετικά με την υπόθεση ανεφοδιασμού του Ισραήλ με πολεμοφόδια μέσω του λιμανιού του Αστακού και με την ανακοίνωση του αμερικανικού πενταγώνου ότι θα αναβληθεί τελικά η αποστολή στρατιωτικού υλικού στο Ισραήλ, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «μόνο και να λέγονται αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου».

«Θα αναβληθεί και θα ματαιωθεί κάθε παροχή βοήθειας εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει. Ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε και κατέληξε: «Καμία σπιθαμή ελληνικής γης, κανένα λιμάνι, κανένα αεροδρόμιο δεν θα είναι στην διάθεση των εγκληματιών».