Κόσμος
Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2009 19:41

Κλίντον: Νέα προσέγγιση στο Ιρανικό

«Mια νέα διαφορετική προσέγγιση» σε σχέση με το Ιράν δήλωσε πως θα επιχειρήσει η μελλοντική υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

«Mια νέα διαφορετική προσέγγιση» σε σχέση με το Ιράν δήλωσε πως θα επιχειρήσει η μελλοντική υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Κατά την ακρόασή της στο Κογκρέσο σημείωσε πως δεν αποκλείεται καμία επιλογή όσον αφορά τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης, επισήμανε όμως πως θα ανανεωθεί η πολιτική των ΗΠΑ για το πώς θα χειριστεί τη χώρα αυτή.

«Αυτό που η κυβέρνηση Ομπάμα πιστεύει, είναι ότι μια τακτική υπέρ του διαλόγου μπορεί να αποφέρει καρπούς. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη: Γνωρίζουμε ότι ακόμα και αν η νέα κυβέρνηση επιχειρήσει να ανοίξει διάλογο για να επηρεάσει συμπεριφορές, είναι δύσκολο να προβλέψει το αποτέλεσμα. Αλλά ο εκλεγμένος πρόεδρος έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει αυτή την πολιτική (του διαλόγου) και αυτό είναι που θα κάνουμε» επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κλίντον στην προεκλογική της εκστρατεία είχε εκφράσει σοβαρές επιφυλάξεις όταν ο κ. Ομπάμα στη δική του εκστρατεία για το Λευκό Οίκο, είχε δηλώσει ότι θα επιχειρήσει διάλογο με το Ιράν.

Αναφερόμενη στη Συρία, επισήμανε πως οι ΗΠΑ πρέπει επίσης να επιδιώξουν μια εξωτερική πολιτική, η οποία θα πείσει και τη Δαμασκό να εγκαταλείψει την επικίνδυνη, όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά της και να γίνει εποικοδομητικός περιφερειακός παράγοντας.