Κόσμος
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2009 09:05

Ρουκέτες από το Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ

Αρκετές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, για δεύτερη φορά από την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα.

Αρκετές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν σήμερα από τον Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, για δεύτερη φορά από την εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στο βόρειο Ισραήλ μιλώντας στο Κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης είπε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες στο νότιο Λίβανο, ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις στην περιοχή των συνόρων με το Ισραήλ.

«Τουλάχιστον μια ρουκέτα ερρίφθη από περιοχή που απέχει τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά του χωριού Σεμπάα και το Ισραήλ απάντησε μέσα σε διάστημα ενός λεπτού ρίχνοντας τέσσερις ρουκέτες που έπεσαν το βόρειο Γκαζάρ», ανακοίνωσε πηγή ασφαλείας του Λιβάνου.

Συνομιλίες για τερματισμό των ισραηλινών επιχειρήσεων

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν έφθασε σήμερα στο Κάιρο ξεκινώντας από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα την περιοδεία του στη Μέση Ανατολή, στόχος της οποίας είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τερματισμό της ισραηλινής πολεμικής επιχείρησης στη Γάζα.

Ο Μπαν Κι Μουν θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ. Κατόπιν ο γενικός γραμματέας θα μεταβεί στην Ιορδανία, το Ισραήλ και τη Συρία, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα έχει άμεσες επαφές με αξιωματούχους της οργάνωσης Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός, ωστόσο το Ισραήλ και η Χαμάς αγνόησαν τις εκκλήσεις του.