Πολιτική
Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009 11:42

Παν. Ψωμιάδης: Διαφορετικός άνεμος στο ΥΠΟΙΟ με τον Γ. Παπαθανασίου

«Με το καλημέρα ο Γιάννης Παπαθανασίου φέρνει έναν διαφορετικό άνεμο στο υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών. Τι είπε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Tην ικανοποίησή του για τις πρώτες δηλώσεις του νέου υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου, με αφορμή την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, εξέφρασε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

«Χαίρομαι γιατί με το καλημέρα ο Γιάννης Παπαθανασίου φέρνει έναν διαφορετικό άνεμο στο υπουργείο Οικονομικών. Είναι άνθρωπος της αγοράς και πιστεύω ότι θα πετύχει στο έργο του», δήλωσε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε:

«Συμφωνώ μαζί του ότι δεν μπορεί προτεραιότητα να είναι ο μηδενισμός των ελλειμμάτων αλλά η κοινωνική συνοχή. Είναι καιρός να κοιτάξουμε την πραγματικότητα και όχι την λογιστική, η κυβέρνηση να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, το ενδιαφέρον της για τους πολίτες και τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Να θεσπίσει άμεσα την κοινωνική κάρτα αλληλεγγύης που πριν από λίγες εβδομάδες προτείναμε για το 1,5 εκατομμύριο αστέγων, απόρων και πραγματικά αναπήρων. Η φτώχεια δεν είναι προσωπικό πρόβλημα του κάθε φτωχού, είναι πάνω απ’ όλα κοινωνικό πρόβλημα που ζητά την πρόνοια της Πολιτείας».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, που δείχνουν μείωση της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και ερωτηθείς αν θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα σε περίπτωση που επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Ευ. Βενιζέλος, ο κ. Ψωμιάδης είπε:

«Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχω δηλώσει ότι με δυο τρεις κινήσεις μπορεί η ΝΔ εύκολα να αναστρέψει το κλίμα υπέρ της και αυτό ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται». «Αν ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για την αντιπολίτευση. Πιστεύω ότι δεν έχει πει την τελευταία του λέξη και όταν χρειαστεί ως Θεσσαλονικείς θα πρέπει να σταθούμε δίπλα του και να τον στηρίξουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης.