Πολιτική
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 05:11

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και σταδιακή βελτίωση το απόγευμα από τα βορειοδυτικά προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και σταδιακή βελτίωση το απόγευμα από τα βορειοδυτικά προβλέπει για σήμερα Παρασκευή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές στη Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση από το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Ανεμοι: Ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 Μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Πρόσκαιρες καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Ανεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη. Ανεμοι: Δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 Μποφόρ και από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς στα Δωδεκάνησα κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 Μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Αρχικά μεταβλητοί 3 Μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Λίγες παροδικές νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς τις πρωϊνές ώρες στο Ανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρες καταιγίδες, προβλέπει για αύριο Σάβατο η ΕΜΥ. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)