Πολιτική
Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009 15:03

Π. Τατούλης: Λάθος η απογραφή αλλά και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες

Λάθος χαρακτήρισε την απογραφή, αλλά και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατούλης, επισημαίνοντας παράλληλα πως το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι αυτό της πραγματικής οικονομίας .

Λάθος χαρακτήρισε την απογραφή, αλλά και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατούλης, επισημαίνοντας παράλληλα πως το μεγαλύτερο πρόβλημα σήμερα είναι αυτό της πραγματικής οικονομίας (δημόσιο χρέος, ελλείμματα, μείωση ανταγωνιστικότητας).

« Ήταν εξαρχής λάθος η απογραφή ...θεωρώ ότι δεν έγινε σοβαρή προσπάθεια στο σκέλος της περικοπής των δαπανών. Αυτό που θεωρούμε όλοι σπάταλο κράτος και που πολύ σωστά η ΝΔ είχε προσδιορίσει πριν τις εκλογές το 2004 -ότι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα είναι η επανίδρυση του κράτους προς αυτή την κατεύθυνση, κατά τη γνώμη μου δεν έγιναν τα βήματα αυτά», παρατήρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής σε δηλώσεις του στον Real fm.

Λάθος κατά τον κ. Τατούλη είναι και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. «Οι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, από κει και πέρα οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση συνιστά συνταγματική εκτροπή... Οι κυβερνήσεις επιλέγονται από τον λαό όχι για να αντιμετωπίζουν τα εύκολα πράγματα, αλλά να αντιμετωπίζουν τις κρίσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, ο κ. Τατούλης εκτίμησε ότι σήμερα δεν υπάρχουν τα απαραίτητα εργαλεία για στροφή σε μια πιο φιλολαϊκή πολιτική (αύξηση ελλειμμάτων, μεταφέροντας επενδύσεις στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων), ενώ χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας τα περί 60.000 προσλήψεων. Πρόκειται για χρήματα που δεν προβλέπονται στον Προϋπολογισμό. Αίφνης θα δοθούν 5 δισ. για την κάλυψη των χρεών των νοσοκομείων από που θα δοθούν; Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για αυτά τα πράγματα, τόνισε χαρακτηριστικά.