Αθλητικά
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2009 13:59

Μπάσκετ - Οδυνηρή ήττα του Παναθηναϊκού στο Μαρούσι

Οδυνηρή ήττα υπέστη χθες στο κλειστο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι ο Παναθηναϊκός και πλέον κινδυνεύει να μείνει στη δεύτερη θέση αν ο Ολυμπιακός κερδίσει σήμερα στο ΣΕΦ το Αιγάλεω.

Οδυνηρή ήττα υπέστη χθες στο κλειστο του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι ο Παναθηναϊκός και πλέον κινδυνεύει να μείνει στη δεύτερη θέση αν ο Ολυμπιακός κερδίσει σήμερα στο ΣΕΦ το Αιγάλεω.

Από την αρχή του αγώνα οι παίκτες του Αμαρουσίου έδειξαν αποφασισμένοι για την έκπληξη και κατάφεραν να πάρουν διψήφια διαφορά, υποχρεώνοντας τους αντιπάλους τους να κυνηγούν το σκορ. Στο ημίχρονο η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου προηγήθηκε με 13 πόντους. Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει στους πέντε, όμως δύο τρίποντα του Στίβενσον έδωσαν εκ νέου διψήφιο προβάδισμα στο Μαρούσι που πήρε τελικά το ροζ φύλλο αγώνα με 10 πόντους διαφορά 80-70.

«Συγχαρητήρια στο Μαρούσι για το εκπληκτικό του παιχνίδι. Εμείς προετοιμαστήκαμε σοβαρά, γιατί το Μαρούσι δεν είναι το ίδιο με αυτό που αντιμετωπίσαμε στον πρώτο γύρο, έχει καλό ρυθμό, καλή επίθεση και παίζει εξίσου καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ είχε παίξει καλά και με τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς κάναμε άσχημο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η θέληση και το πάθος μας ήταν τελείως διαφορετικά, αλλά είναι δύσκολο πολλές φορές να καλύψεις τη διαφορά στο σκορ.

Μπορώ να επαναλάβω ό,τι είπα και μετά το παιχνίδι με την Πρόκομ, ότι, αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε πρόβλημα. Δεν φοβάμαι κανέναν, σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, σεβαστήκαμε το Μαρούσι, που έπαιξε καλά, αλλά το ζήτημα είναι εμείς τι κάνουμε», δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής των «Πρασίνων» Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και πρόσθεσε:

«Δεν σκέφτομαι να αλλάξω παίκτες. Η φετινή ομάδα έχει περισσότερη ποιότητα από την περσινή και αν κάνουμε ατομική ανάλυση του καθενός, είναι εμφανές ότι υπάρχουν ικανότητες και μπορούν να παίξουν καλύτερα».

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 45-32, 67-57, 80-70

ΜΑΡΟΥΣΙ (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 21 (5), Κις 6 (2), Χαραλαμπίδης 16 (4), Τουντζιαράκης, Διαμαντόπουλος 7 (1), Χαφ 4, Στεφανίδης 8 (2), Μαυροειδής 4, Μαυροκεφαλίδης 9, Καλάθης, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου 5 (1)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Γιασικεβίτσιους 15 (4), Κέτσμαν, Σπανούλης 12, Μπατίστ 18, Φώτσης 6 (2), Χατζηβρέττας 2, Νίκολας, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 8 (1), Πέκοβιτς 4, Σάκοτα 2